Posts Tagged ‘South East Asia.’

h1

Febuari hingga ke Julai 2013…pemalas update!

July 2, 2013

Salam,

….tak tahu macam mana nak mula dan recycle balik event, aktiviti & race selama 5 bulan ni, selama yang aku tahu pengalaman baru sangat banyak dan manis untuk diingati dan untuk update blog ni bukan perkara yang mudah untuk aku…malass dan malass…malu sungguh orang nak blog dia nak blog, orang nak vlog dia nak vlog. apapun seriously aku memang suka berblogging dan sepanjang 5 bulan ni sentiasa aku ingat bila nak login dan update.

Nahhh, harini dah jadi sejarah aku kembali login and please welcome me back!…antara log yang akan aku buat termasuk race Brooks Half Marathon, Makna’s Founders Run & Mount Berembun Challenge pada bulan March. KL 10K Rodrace & Xterra Malaysia on April, paling best untuk 5 bulan tu adalah Trekking Mount Kinabalu dan KL Tower Run pada bulan May, manakala June juga penuh dengan aktiviti running terutama trail running termasuk, Mount Jerai International Challenge, Mount Stong International Challenge serta Standard Chartered KL Marathon(organizer postponed ke 1 September disebabkan jerebu melanda KL sejak 3 minggu yang lalu sehingga diiystihar darurat dibeberapa kawasan selatan semenanjung).

Sehingga harini aku tengah prepare beberapa hal berkaitan trip besar solo aku selepas raya nanti. trip kedua selepas Hong Kong november tahun lalu dan kini sekali lagi ‘away from home’ untuk aktiviti trek ke Nepal. so far preparation agak tersusun dan aku dah draft trekking route dan paling penting permulaan mendapatkan visa di kedutaan Nepal Jalan Ampang. Doakan aku….

…gambar di bawah adalah event trekking Gunung Kinabalu awal May yang lalu.

'at top of highest south east asia mountain'

‘at top of highest south east asia mountain’

'memulakan trek dari mensilau'

‘memulakan trek dari mensilau’

'trekking buddy dari ORA'

‘trekking buddy dari ORA’

'sillouhete dari laban rata'

‘sillouhete dari laban rata’

'milky way, subhanAllah'

‘milky way, subhanAllah’

'view alexandra peak @4003m '

‘view alexandra peak @4003m ‘

'view st. johns peak @4091m '

‘view st. johns peak @4091m ‘

'view south peak @3922m '

‘view south peak @3922m ‘

Advertisements
h1

Videolog…Solo backpack to Hong Kong.

January 18, 2013

Salam,

Kalini aku nak attach videolog solo tempoh hari…enjoy geng!

Salam,

HAPD

h1

Ekspedisi Gunung Kinabalu 2013 – Berani atau Tidak!

August 1, 2012

Graphic by : Kevin Lunsong

Salam,

Memandangkan trip ke Nepal masih dalam pertimbangan maka perhatian aku telah ter-arah kepada satu lagi trip solo (tak solo jugak sebab join group org luar, so tadak geng pandai-pandai lah nanti buat kawan) ke negeri Sabah dengan hasrat menawan Gunung Kinabalu pada May 2013 nanti.

Semua sumber diperolehi online terutama blog-blog & facebook. Banyak group dan team-team outdoor mengadakan perancangan mendaki tahun depan dimana mendapat sambutan hangat sehingga mencecah 60++ orang. Aku tak terlepas untuk join lagipun plan ni dah lama aku hajati sejak setahun yang lalu. Jadi deposit pun dah dibuat dan insyaAllah May 2013 akan ku tawan Gunung Kinabalu.

Salam,

HAPD

Attila Ovari

Loving Life and Inspiring Others

it's all about the vertical

the race is made on the ups and won on the downs

Tromsø Skyrace

soul skyrunning between the sea and the sky

Checking In.

Posts from our worldwide adventure!

The Nomad Notes

Adventure and Travel Blog

It Started in Oxford

Lifestyle posts from a Brit in Georgia

TRAVELLING THE WORLD SOLO

The ultimate guide for independent travellers seeking inspiration, advice and adventures beyond their wildest dreams

STREETTROTTER

TRAVEL.CULTURE.LIFESTYLE

Aku Tentang Segalanya

Welcome To My Blog .:

Rossdowsen

Ini Kisah Berjalan

Catatan Seorang Gembeler

Saat tak ada batas antara tulisan dan pengalaman

Adventure Travel Blog

Savor the Himalayas of Nepal: Outdoor Recreations and more

Shafiqolbu

Sampaikanlah walaupun hanya satu ayat !

Rojakfeet

by Marshnaz

U.S.

News, Headlines, Stories, Video from Around the Nation

Kuhairulanuar...travel, photography & design

"photographer|designer|blogger|backpacker|climber|traveller|runner"

Ultra168

The ultra running community

Through My Lens

... look, focus, click.!

altrunomics

altruism meets economics

330 days around the world

Caro and Jacques travel stories around the world

Hiking Photography

Beautiful photos of hiking and other outdoor adventures.

The life journey

Kembara Kehidupan

Hidup Suatu Pendakian

Hidup ini suatu pendakian... Ada kala kita di puncak, ada kala kita di lurah, dalam menuju ke puncak tertinggi

Frosty's Footsteps

Step by step on mountain trails around the world