Archive for September, 2014

h1

Log off PC, Tolong bawa aku ke Hutan…Kuala Tahan, Taman Negara.

September 4, 2014

Salam,

Minggu lepas aku buat trip mengejut ke Taman Negara…tujuannya nak expose family aku dengan adventurous thingy ni…nak harapkan dorang bergerak atau bagi idea nak buat semua tu susah la gayanya. Jadi aku decide kami sekeluarga menerjah ke Kuala Tahan memandu sendiri. Tapi sebab utama juga nak ke sana ialah wife dah tanya ‘cuti 3 harini kita tak ke mana-mana ker?’…tanya pun dah hari Ahad pagi, jadi ada dua hari lagi apa nak dibuat?…bukak pc online sikit so terlintas di kepala Taman Negara…aku servey route, kos, dan lain-lain hal jadi aku sebagai leader decide ini pilihan utama…berkemas dan terus bergerak tepat jam 3 petang.

Sambungan cerita kemudian nanti, gambar dulu lah. haha 🙂Maps OWN_5734 OWN_5739 OWN_5742 OWN_5743 OWN_5744 OWN_5764 OWN_5766 OWN_5773 OWN_5779 OWN_5785 OWN_5795 OWN_5810 OWN_5820 OWN_5826 OWN_5838 OWN_5843 OWN_5868 OWN_5871 OWN_5877 OWN_5880 OWN_5888 OWN_5889 OWN_5893 OWN_5894 OWN_5896 OWN_5897 OWN_5903 OWN_5914 OWN_5918 OWN_5919 OWN_5922 OWN_5924 OWN_5931 OWN_5933 OWN_5941 OWN_5945 OWN_5955 OWN_5970 OWN_5972 OWN_5978 OWN_5987 OWN_5989 OWN_5990 OWN_5995 OWN_5998 OWN_5999 OWN_6002 OWN_6008 OWN_6009 OWN_6026

Advertisements
h1

Gunung Semeru & Bromo…Ranu Kumbolo jua membuai rasa.

September 4, 2014

log terlalu lewat untuk event best ni…eh

Salam,

Log yang aku cuba nak buat ni adalah berkenaan trekking trip aku bulan 5 dulu antara 16-22hb. May 2014, untuk lebih tepat lah. Lama sangat baru nak buat ni dah bulan 9, ohh biasa.. itu adalah aku. So, bermula cerita aku masuk slot ke dalam group 3 negara yang aku jumpa dalam fb, cari dari tahun lepas lagi so dapatlah aku menyelit nama dengan bayaran deposit rm100. Kos-kos trekking ni bila terlalu banyak kotra malas lak aku nak cerita…dari rm500 menjadi 800++.. mengikut jadual trip sebenar mendaki semeru dan sight seeing sekitar bromo hanya dalam lingkungan 4 hari…jadi sebahagian yang lain tu adalah ding-dong airport transfer dan organizer ding dong masuk bukan waktu hujung minggu…so bayaran murah la sikit.

Nanti sambung lagi penceritaan…post gambar dulu. 🙂

OWN_2235 OWN_2237 OWN_2253 OWN_2255 OWN_2258 OWN_2260 OWN_2261 OWN_2263 OWN_2264 OWN_2266 OWN_2269 OWN_2270 OWN_2271 OWN_2273 OWN_2274 OWN_2275 OWN_2281 OWN_2282 OWN_2284 OWN_2285 OWN_2287 OWN_2289 OWN_2291 OWN_2303 OWN_2305 OWN_2308 OWN_2309 OWN_2310 OWN_2312 OWN_2314 OWN_2315 OWN_2316 OWN_2320 OWN_2323 OWN_2325 OWN_2327 OWN_2328 OWN_2329 OWN_2332 OWN_2334 OWN_2335 OWN_2337 OWN_2338 OWN_2340 OWN_2341 OWN_2342 OWN_2347 OWN_2348 OWN_2352 OWN_2357 OWN_2361 OWN_2369 OWN_2371 OWN_2373 OWN_2376 OWN_2377 OWN_2378 OWN_2380 OWN_2383 OWN_2391 OWN_2392 OWN_2393 OWN_2395 OWN_2406 OWN_2408 OWN_2410 OWN_2412 OWN_2415 OWN_2416 OWN_2419 OWN_2423 OWN_2424 OWN_2425 OWN_2430 OWN_2433 OWN_2458 OWN_2460 OWN_2462 OWN_2466 OWN_2469 OWN_2472 OWN_2482 OWN_2483 OWN_2508 OWN_2512 OWN_2514OWN_2518 OWN_2519 OWN_2520 OWN_2523 OWN_2524 OWN_2525 OWN_2526 OWN_2530 OWN_2539 OWN_2542 OWN_2548 OWN_2575 OWN_2580 OWN_2582 OWN_2590-Edit OWN_2606 OWN_2610 OWN_2630 OWN_2642 OWN_2654 OWN_2656 OWN_2657 OWN_2658 OWN_2660 OWN_2662 OWN_2664 OWN_2665 OWN_2667 OWN_2668 OWN_2674 OWN_2675 OWN_2686 OWN_2687 OWN_2691 OWN_2694 OWN_2696 OWN_2697 OWN_2701 OWN_2702 OWN_2703 OWN_2704 OWN_2705 OWN_2706 OWN_2707 OWN_2708 OWN_2709 OWN_2710 OWN_2712 OWN_2714

Attila Ovari

Loving Life and Inspiring Others

it's all about the vertical

the race is made on the ups and won on the downs

Tromsø Skyrace

soul skyrunning between the sea and the sky

Checking In.

Posts from our worldwide adventure!

The Nomad Notes

Adventure and Travel Blog

It Started in Oxford

Lifestyle posts from a Brit in Georgia

TRAVELLING THE WORLD SOLO

The ultimate guide for independent travellers seeking inspiration, advice and adventures beyond their wildest dreams

STREETTROTTER

TRAVEL.CULTURE.LIFESTYLE

Aku Tentang Segalanya

Welcome To My Blog .:

Rossdowsen

Ini Kisah Berjalan

Catatan Seorang Gembeler

Saat tak ada batas antara tulisan dan pengalaman

Adventure Travel Blog

Savor the Himalayas of Nepal: Outdoor Recreations and more

Shafiqolbu

Sampaikanlah walaupun hanya satu ayat !

Rojakfeet

by Marshnaz

U.S.

News, Headlines, Stories, Video from Around the Nation

Kuhairulanuar...travel, photography & design

"photographer|designer|blogger|backpacker|climber|traveller|runner"

Ultra168

The ultra running community

Through My Lens

... look, focus, click.!

altrunomics

altruism meets economics

330 days around the world

Caro and Jacques travel stories around the world

Hiking Photography

Beautiful photos of hiking and other outdoor adventures.

The life journey

Kembara Kehidupan

Hidup Suatu Pendakian

Hidup ini suatu pendakian... Ada kala kita di puncak, ada kala kita di lurah, dalam menuju ke puncak tertinggi

Frosty's Footsteps

Step by step on mountain trails around the world