h1

2:00pagi…Di Tahun Baru #2013

January 1, 2013

Salam,

Tak terlintas nak menyambung mengadakan entry tahun baru 2013, tapi ada sesuatu sejak dari petang semalam bermain-main dan berlinang di dalam kotak pikiran aku. Jikalau begitu tu jom preview sikit apa aktiviti yang aku nak buat dalam tahun 2013 ni…

'langtang valley - foto oleh Google'

‘langtang valley – foto oleh Google’

Durbar Square - foto oleh Souvik Prometure

Durbar Square – foto oleh Souvik Prometure

Pertama sekali ada impian yang mungkin akan aku laksanakan tahun ni termasuklah trip solo ke Nepal(Entry Nepal terdahulu). Jika agak keberatan dan bagi mengelakkan kesukaran ketika trek, aku akan cari trekking partner sekurang-kurangnya seorang tak kisah siapa dia samada dari trekkingpartners.com ataupun dari kenalan rapat atau sesiapa saja yang berminat…Tiket pun dah confirmed cuma bila dan waktunya biarlah aku rahsiakan dulu dan yang pasti kenyataan insyAllah tetap akan menjadi kenyatan dengan izinNya.

Banyak perkara yang perlu aku buat sebelum ekspedisi ke Nepal bermula dari ketibaan di Kathmandu sehinggalah ke salah satu target trek iaitu Annapurna ataupun Langtang valley..keputusan akan dibuat dalam tempoh terdekat selepas melihat dan mengkaji kesesuaian dan ketahanan fizikal aku untuk meredah National Park Nepal ni. Latihan setiap minggu amat penting kerana ini bukan tempat untuk bermain-main semata-mata, banyak yang perlu dikaji termasuk fizikal & mental, trekking suit, tea house, makanan halal, transport, permit dan sebagainya.

Semoga perjalanan aku selamat pergi dan pulang nanti serta perancangan permulaan ini berjalan lancar…amin

'larian yang akan aku sertai march nanti'

‘larian yang akan aku sertai march nanti’

'larian kompetitif aku'

‘larian kompetitif aku’

'melawati 10k run'

‘melawati 10k run’

Seterusnya aktiviti 2013…ujung minggu ni bulan Januari aku akan join MPIB Run, race pertama aku dalam acara larian. ada entry berkenaan MPIB RUN #2013 (Entry MPIB terdahulu). Bagi bulan Febuari pula aku akan join MELAWATI 10K RUN #2013, pada 3hb nanti serta BROOKS HALF MARATHON #2013 pada 3hb Mac pula. Nampak gayanya tahun 2013 akan membawa cabaran besar dalam acara larian dan setiap bulan pasti ada race yang aku sertai.

Graphic by : Kevin Lunsong

Graphic by : Kevin Lunsong

Selain dari itu tak lupa juga…jeng jeng jeng…EKSPEDISI Gunung Kinabalu (Entry Ekspidisi Kinabalu) yang akan aku tawan May nanti. Lambat lagi tapi aku tetap excited nak bump ekspedisi ini selagi tak tiba masanya…dah lama plan mestilah aku terlebih sudah..hehe.

Ok lahh, untuk permulaan #2013 diharapkan aku tidak merasa jemu dan diberi kekuatan untuk senantiasa meng-update blog kecilku ini untuk rujukan masa akan datang walaupun masih dalam mode Beta…yakni belum didedahkan secara rasmi kepada sahabat dan taulan. Tunggu tiba masanya pasti aku akan share blog tak seberapa ni…sekian dulu

Salam,

HAPD

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Attila Ovari

Loving Life and Inspiring Others

it's all about the vertical

the race is made on the ups and won on the downs

Tromsø Skyrace

soul skyrunning between the sea and the sky

Checking In.

Posts from our worldwide adventure!

The Nomad Notes

Adventure and Travel Blog

It Started in Oxford

Lifestyle posts from a Brit in Georgia

TRAVELLING THE WORLD SOLO

The ultimate guide for independent travellers seeking inspiration, advice and adventures beyond their wildest dreams

STREETTROTTER

TRAVEL.CULTURE.LIFESTYLE

Aku Tentang Segalanya

Welcome To My Blog .:

Rossdowsen

Ini Kisah Berjalan

Catatan Seorang Gembeler

Saat tak ada batas antara tulisan dan pengalaman

Adventure Travel Blog

Savor the Himalayas of Nepal: Outdoor Recreations and more

Shafiqolbu

Sampaikanlah walaupun hanya satu ayat !

Rojakfeet

by Marshnaz

U.S.

News, Headlines, Stories, Video from Around the Nation

Kuhairulanuar...travel, photography & design

"photographer|designer|blogger|backpacker|climber|traveller|runner"

Ultra168

The ultra running community

Through My Lens

... look, focus, click.!

altrunomics

altruism meets economics

330 days around the world

Caro and Jacques travel stories around the world

Hiking Photography

Beautiful photos of hiking and other outdoor adventures.

The life journey

Kembara Kehidupan

Hidup Suatu Pendakian

Hidup ini suatu pendakian... Ada kala kita di puncak, ada kala kita di lurah, dalam menuju ke puncak tertinggi

Frosty's Footsteps

Step by step on mountain trails around the world

%d bloggers like this: