Archive for August, 2012

h1

Lebaran – Kg. Biau Bongawan, Sabah.

August 20, 2012

Salam

Lebaran 1433h…aku menyambut di kampung sebelah wife di Bongawan, Sabah. Ketika entri dilakar, aku bertemankan riuhan saudara mara, anak-anak kecil dan limpahan jujul (pelita raya) di halaman rumah.

Sukar untuk digambarkan kegembiraan menyambut Syawal kali ini. Pesta di sana sini, bunga api dan letupan kedengaran dari malam pertama hari raya. Salam dan kemaafan dipinta tiada yang terkecuali selain sesama mengeratkan silaturrahim antara kami bersaudara. Anak-anak sudah tentulah menjadi keutamaan..baju baru, duit raya, bunga api adalah perkara wajib dimiliki setiap kali lebaran di kampung.

Masih berbaki 7 hari sebelum pulang ke Kuala Lumpur. Antara aktiviti yang akan aku buat awal esok pagi sesudah subuh tentunya ke laut bersama bapa mertuaku..memang perkara wajib setiap kali pulang ke kampung. Selain itu ada planning hendak ke Kundasang lusa nanti dan esoknya pula aku nak mencuba pengalaman menaiki keretapi ke tenom melalui tebing Sungai Padas yang terkenal dengan aktiviti kayak dan rakit.

InsyaAllah akan dipergunakan sepenuhnya cuti hari lebaran ini dengan aktiviti yang best!. Jumpa lagi

Salam,

HAPD

Advertisements
h1

Ekspedisi Gunung Kinabalu 2013 – Berani atau Tidak!

August 1, 2012

Graphic by : Kevin Lunsong

Salam,

Memandangkan trip ke Nepal masih dalam pertimbangan maka perhatian aku telah ter-arah kepada satu lagi trip solo (tak solo jugak sebab join group org luar, so tadak geng pandai-pandai lah nanti buat kawan) ke negeri Sabah dengan hasrat menawan Gunung Kinabalu pada May 2013 nanti.

Semua sumber diperolehi online terutama blog-blog & facebook. Banyak group dan team-team outdoor mengadakan perancangan mendaki tahun depan dimana mendapat sambutan hangat sehingga mencecah 60++ orang. Aku tak terlepas untuk join lagipun plan ni dah lama aku hajati sejak setahun yang lalu. Jadi deposit pun dah dibuat dan insyaAllah May 2013 akan ku tawan Gunung Kinabalu.

Salam,

HAPD

Attila Ovari

Loving Life and Inspiring Others

it's all about the vertical

the race is made on the ups and won on the downs

Tromsø Skyrace

soul skyrunning between the sea and the sky

Checking In.

Posts from our worldwide adventure!

The Nomad Notes

Adventure and Travel Blog

It Started in Oxford

Lifestyle posts from a Brit in Georgia

TRAVELLING THE WORLD SOLO

The ultimate guide for independent travellers seeking inspiration, advice and adventures beyond their wildest dreams

STREETTROTTER

TRAVEL.CULTURE.LIFESTYLE

Aku Tentang Segalanya

Welcome To My Blog .:

Rossdowsen

Ini Kisah Berjalan

Catatan Seorang Gembeler

Saat tak ada batas antara tulisan dan pengalaman

Adventure Travel Blog

Savor the Himalayas of Nepal: Outdoor Recreations and more

Shafiqolbu

Sampaikanlah walaupun hanya satu ayat !

Rojakfeet

by Marshnaz

U.S.

News, Headlines, Stories, Video from Around the Nation

Kuhairulanuar...travel, photography & design

"photographer|designer|blogger|backpacker|climber|traveller|runner"

Ultra168

The ultra running community

Through My Lens

... look, focus, click.!

altrunomics

altruism meets economics

330 days around the world

Caro and Jacques travel stories around the world

Hiking Photography

Beautiful photos of hiking and other outdoor adventures.

The life journey

Kembara Kehidupan

Hidup Suatu Pendakian

Hidup ini suatu pendakian... Ada kala kita di puncak, ada kala kita di lurah, dalam menuju ke puncak tertinggi

Frosty's Footsteps

Step by step on mountain trails around the world